13 august 2022

7 percheziţii domiciliare, în judeţul Argeş

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 6 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, au efectuat 7 percheziţii domiciliare, în judeţul Argeş, la locuinţele a 6 persoane bănuite de trafic de droguri şi spălare de bani şi la sediul unei societăţi comerciale, în vederea destructurării unei grupări infracţionale, specializate în trafic de substanţe cu efect psihoactiv.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 25 de grame de substanţă cristalină, susceptibilă a fi droguri, 1,5 litri de substanţă lichidă, susceptibilă a fi droguri, o armă neletală tip pistol, supusă autorizării, trei cântare electronice de precizie, 3.050 de lei, 7.300 de euro, 6 telefoane mobile, precum şi mai multe ustensile utilizate la porţionarea şi consumul drogurilor.

Ulterior, în aceeaşi zi, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, au prins, în flagrant delict, în municipiul Piteşti, alte 2 persoane, care ar fi oferit, spre vânzare, 50 de grame de NPS.

După prinderea în flagrant delict, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa uneia dintre cele două persoane.

Din cercetări a reieşit că, începând din anul 2021, gruparea, alcătuită din 6 membri, ar fi comercializat, în municipiul Piteşti, substanţe cu efect psihoactiv.

Sumele obţinute în urma acestor activităţi ar fi fost introduse în circuitul financiar reglementat, prin intermediul unei societăţi comerciale şi ar fi fost disimulate prin venituri cu caracter legal.

Ulterior, membrii grupării ar fi folosit sumele pentru jocuri de noroc şi pentru a-şi achiziţiona bunuri mobile şi imobile.

17 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T – Serviciului Teritorial Piteşti, pentru audieri.

După administrarea probatoriului, 7 bărbaţi au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 7 iulie, să fie dispuse măsuri preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş. Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei Române