10 august 2022

7 percheziţii domiciliare într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Luduş au efectuat în cursul zilei de ieri, 7 percheziţii domiciliare într-un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism. Trei persoane au fost reţinute, pentru 24 de ore.

La data de 21 octombrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Luduş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş, au pus în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Mureş şi Cluj, la locuinţele a trei bărbaţi bănuiţi de proxenetism.

Din cercetările efectuate până în prezent, a reieşit faptul că, în perioada august-octombrie a.c., cei în cauză, cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani, din oraşul Luduş şi municipiul Câmpia Turzii, ar fi înlesnit şi determinat 9 femei să practice prostituţia şi ar fi obţinut în acest mod, foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi.

La locaţiile percheziţionate, poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor, 25 de telefoane mobile, 2 laptop-uri, o tabletă, aproximativ 5 kg de substanţe posibil a fi interzise de lege, precum şi 10.350 de lei şi 1.250 euro.

În baza probelor administrate, cei trei bărbaţi au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, iar în cursul acestei zile urmează a fi prezentaţi instanţei de judecată, cu propuneri legale.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş, în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

Activităţile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române -Brigada Operaţiuni Speciale Târgu Mureş şi Cluj-Napoca.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Serviciilor de Investigaţii Criminale Mureş şi Cluj, Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, precum şi luptători ai Serviciilor de Acţiuni Speciale Mureş şi Cluj. Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş