18 octombrie 2021

7 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Dâmboviţa

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 11.07.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa au efectuat un număr de 7 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Dâmboviţa, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu.

În cauză s-a reţinut faptul că mai multe persoane au înfiinţat o cultură de plante de cannabis, drogurile obţinute fiind folosite pentru consum propriu, dar şi pentru comercializarea către consumatori de pe raza judeţului Dâmboviţa.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 100 de grame de cannabis, 11 fragmente de tulpină susceptibile a conţine fluorescenţă de cannabis, 2 cântare de precizie, 1 grinder, 1 fragment de comprimat de ecstasy, seminţe de cannabis, precum şi instrumente necesare creşterii şi dezvoltării plantelor de cannabis.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 6 persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Dâmboviţa.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.