25 mai 2022

7 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 07.06.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic intern şi internaţional de droguri de risc şi deţinere fără drept de droguri de risc, în vederea traficării.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO şi BCCO Bucureşti au efectuat o operaţiune de amploare pe linia traficului de droguri, în cadrul căreia au fost efectuate un număr de 7 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane ce comercializau droguri de risc şi mare risc, preponderent pe raza municipiului Bucureşti.

În urma a 5 percheziţii efectuate în cartierul Ferentari, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au indisponibilizat cantitatea de 1,2 kilograme de heroină, ce urmau a fi comercializate către consumatori de pe raza sectorului 5 al municipiului Bucureşti, precum şi suma de 5.950 de lei.

Concomitent, a fost efectuată o acţiune de prindere în flagrant a unui alt inculpat în timp ce ridica de la o firmă de curierat un colet, provenit din Spania, ce conţinea cantitatea de aproximativ 1,4 kilograme de cannabis.

Ulterior, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO – Serviciul Antidrog au efectuat un număr de 2 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti, la locuinţele inculpatului, în urma cărora au mai fost ridicate alte aproximativ 4,5 kilograme de cannabis, un grinder şi două cântare de mare precizie.

În cursul zilei de astăzi, cei trei inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul DGJMB şi al poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.