29 septembrie 2022

7 percheziţii domiciliare privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi lipsire de libertate

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 24.11.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Tulcea efectuează un număr de 7 percheziţii domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi lipsire de libertate în mod ilegal.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2016 – 2021, prin inducere în eroare şi abuz de autoritate, suspecţii au recrutat mai multe persoane vătămate de sex feminin pe care le-au transportat pe teritoriul Germaniei, unde le-au determinat la practicarea prostituţiei, sumele de bani obţinute fiind folosite în totalitate de către aceştia.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 4 persoane. Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul SAS Tulcea, al jandarmilor din cadrul IJJ Tulcea şi al poliţiştilor de frontieră din cadrul SPTF Tulcea.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă – DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea