20 mai 2022

7 percheziţii domiciliare şi 3 controale economice

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Astăzi, 14 iunie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov – Serviciul de Investigaţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, efectuează 7 percheziţii domiciliare şi 3 controale economice, într-un dosar penal de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor.

Percheziţiile se desfăşoară în judeţele Braşov şi Galaţi, la sediul social şi punctele de lucru a două societăţi comerciale, precum şi la domiciliile administratorilor şi asociaţilor societăţilor în cauză.

Din cercetări a rezultat faptul că cele două societăţi comerciale, prin administratorii lor, ar înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive, ce constau în achiziţii de materiale de construcţii şi prestări servicii, în scopul prejudicierii bugetului de stat.

Prejudiciul astfel cauzat este de peste 5.000.000 de lei.

Acţiunile se vor desfăşura în zece locaţii, în urma acestora urmând a fi identificate şi ridicate mijloace de probă, respectiv înscrisuri, documente de provenienţă, medii de stocare, totodată efectuându-se toate activităţile procedurale ce se impun, pentru stabilirea situaţiei de fapt.

Poliţiştii vor pune în aplicare 7 mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, în vederea audierii.

Activităţile se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Criminalistic Braşov, luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Braşov, alături de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.