19 ianuarie 2022

7 percheziţii la mai multe locuinţe şi puncte de lucru ale unei societăţi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În ziua de 01 decembrie a.c., o femeie de 45 de ani, din Mioveni, a fost depistată în flagrant delict de poliţiştii argeşeni, care ar fi introdus în ţară obiecte vestimentare şi parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, precum şi bijuterii, care nu au fost supuse controlului vamal. În continuare, sub supravegherea unui procuror, au fost efectuate 7 percheziţii la mai multe locuinţe şi puncte de lucru ale unei societăţi, fiind descoperite şi ridicate alte asemenea obiecte.

Pentru documentarea infracţiunii ce face obiectul cercetărilor, în ziua de 01 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au realizat o acţiune de depistare în flagrant delict, la momentul în care persoana în cauză a revenit în ţară cu mai multe colete, ce conţineau articole vestimentare (geci, bluze, treninguri, tricouri, bluze), genţi şi portofele, recipiente cu parfum, susceptibile a fi contrafăcute, purtând însemnele, desenele şi modelele referitoare la mărcile înregistrate, precum şi bijuterii din metale preţioase, susceptibile a proveni din contrabandă.

În continuare, poliţiştii au pus în aplicare şapte mandate de percheziţie domiciliară, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Piteşti în urma solicitării Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, toate desfăşurându-se pe raza judeţului Argeş, la locuinţele şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale.

Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada septembrie-decembrie 2021, o femeie de 45 de ani, din Mioveni, ar fi oferit spre vânzare, cu precădere pe platforme de comerţ on-line, obiecte de îmbrăcăminte, genţi, portofele şi parfumuri, purtând însemnele unor mărci consacrate, susceptibile a fi contrafăcute, precum şi bijuterii din metale preţioase ce nu au fost supuse regimului vamal.

În cauză se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, conform Legii 84/1998, precum şi contrabandă, conform Legea 86/2006.

În urma percheziţiilor şi a flagrantului, au fost descoperite şi ridicate 291 de articole vestimentare (geci, bluze, treninguri, tricouri, bluze), 43 de genţi şi portofele, 45 de recipiente de 50 ml şi 100 ml cu parfum, susceptibile a fi contrafăcute, purtând însemnele, desenele şi modelele referitoare la mărci înregistrate, precum şi 84 de bijuterii din metale preţioase, în greutate totală de 220 de grame, dar şi 600 de ţigarete ce nu aveau aplicat timbru emis de autorităţile române. Totodată, la punctul de lucru al unei societăţi, au fost descoperite şi ridicate şi 5 colete, ambalate în saci de plastic de 250 de litri, susceptibile a conţine articole vestimentare şi parfumuri contrafăcute, ce urmează a fi verificate.

Cinci persoane au a fi conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

După administrarea probatoriului, urmează să fie luate măsurile legale care se impun.

Activităţile au beneficiat de sprijinul Biroului de Operaţiuni Speciale Piteşti. La activităţi au participat şi specialişti criminalişti din cadrul Serviciului Criminalistic Argeş. Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş