26 mai 2022

7 percheziţii la persoanele bănuite de înşelăciune

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La această oră, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 7 percheziţii, la domiciliile a două persoane, respectiv sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi administrate de acestea, în municipiul Alba Iulia, persoanele fiind bănuite de înşelăciune, ameninţare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, nerespectarea hotărârii judecătoreşti şi sustragere de sub sechestru.

Video: https://youtu.be/yOPGpcFNAXs

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna ianuarie 2021, doi bărbaţi, de 34 şi 50 de ani, din Alba Iulia, ar fi indus în eroare o femeie, de 34 de ani, cu privire la calitatea lor, pentru a obţine diverse sume de bani.

Invocând nevoia de dezvoltare a unei afaceri şi câştigându-i încrederea, cei doi ar fi reuşit să obţină, în mai multe tranşe, 60.000 de lire sterline. Ulterior, când femeia a solicitat restituirea banilor, cei doi ar fi refuzat şi ar fi făcut presiuni asupra ei, pentru a renunţa la bani, ameninţând-o că îi vor face plângere pentru cămătărie şi spălare de bani.

Cele două persoane sunt bănuite şi de comiterea altor înşelăciuni, cu un prejudiciu total de 21.500 de euro, precum şi ameninţare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sustragerea de sub sechestru şi nerespectarea hotărârii judecătoreşti.

În perioada 2019 – 2021, invocând promisiuni de achiziţionare a unor autoturisme, la preţuri convenabile sau probleme financiare ale unor societăţi administrate, ar fi reuşit să obţină diverse sume de bani de la mai multe persoane.

Cei doi bărbaţi urmează să fie conduşi la sediul poliţiei, pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba