24 ianuarie 2022

7 percheziţii pe raza municipiului Alba Iulia şi a localităţii Şard

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Şaptezeci de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate de poliţiştii din Alba, în urma a 7 percheziţii care au avut loc în Alba Iulia şi Şard. Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Două persoane au fost reţinute.

La data de 22 decembrie 2021, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 7 percheziţii, pe raza municipiului Alba Iulia şi a localităţii Şard, comuna Ighiu, judeţul Alba, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu articole pirotehnice.

Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au identificat 49.641 de articole pirotehnice, din categoriile P1, F2 şi F3 (pocnitori şi artificii), cu o greutate totală de 70 de kilograme.

Toate articolele pirotehnice au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, iar faţă de doi tineri, de 17 şi 22 de ani, ambii din Şard, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore.

La percheziţii, alături de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au participat poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, ai Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos, care au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba.