17 septembrie 2021

70 de ani de existenţă a teatrului constănţean „MARIA TĂNASE. O POVESTE”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

A patra premieră a stagiunii şi a doua premieră în luna aniversării a 70 de ani de existenţă a teatrului constănţean „MARIA TĂNASE. O POVESTE”

Luna mai este luna aniversară a Teatrului de Stat Constanţa, aşa cum întreg anul 2021 este un an aniversar, pentru că în 2 mai 2021 s-au împlinit 70 de ani de la prima premieră a teatrului constănţean. Teatrul de Stat Constanţa (TSC) sărbătoreşte ieşind la public cu trei premiere în această lună, iar pe tot parcursul anului vor fi organizate diverse evenimente aniversare.

După „Crima din strada Lourcine” de Labiche, care a făcut săli pline în weekend-ul trecut, iată că sâmbătă, 15 mai, ora 19:00, prezentăm a patra premieră oficială a acestei stagiuni, spectacolul „MARIA TĂNASE. O POVESTE”, scenariul şi regia Carmen Lidia Vidu, multimedia: Cristina Baciu, scenografia: Lăcrămioara Dumitraşcu.

Avanpremiera este programată vineri, 14 mai, de la ora 19:00.

„MARIA TĂNASE. O POVESTE” înfăţişează o versiune despre viaţa celebrei cântăreţe, cu aspecte ale personalităţii ei care sunt mai puţin cunoscute. Documente autentice, scrisori de arhivă, frânturi din interviurile, gândurile şi amintirile ei, analogii cu Edith Piaf sau cu Frida Kahlo, toate alcătuiesc o imagine coerentă a unei femei superbe şi puternice. Într-o montare inedită, cu o imagistică luxuriantă, actriţa şi cântăreaţa Mirela Pană dă viaţă, cu sensibilitate şi talent, Mariei Tănase, acompaniată de pianista Elena Gatcin.

Regizoare de teatru, de film şi de evenimente culturale, Carmen Lidia Vidu a devenit cunoscută ca cel mai important regizor de teatru multimedia din România şi cel mai tânăr regizor care a montat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. Din 2017 este directorul multimedia al Festivalului Internaţional „George Enescu”. Interesată şi permeabilă la contextul local cu diferitele lui aspecte, Carmen Lidia Vidu creează spectacole sau instalaţii care răspund unor teme de actualitate ale societăţii, dincolo de tendinţele de suprafaţă. În ultimii ani spectacolele ei au fost jucate în America, Austria, Germania, Belgia şi la cele mai importante festivaluri din România.

La Constanţa ea a mai pus în scenă drama documentară „Jurnal de România. Constanţa”, parte a unui proiect multimedia mai larg, spectacol în care şase dintre actriţele TSC s-au interpretat pe ele însele, oferind publicului constănţean, cu sinceritate, o perspectivă inedită asupra oraşului lor, asupra condiţiei femeii şi artistului în societate. Spectacolul a avut reprezentaţii în multe oraşe din România, dar şi la Viena şi la Bruxelles, reprezentând ţara noastră la Festivalul Internaţional de Arte „Europalia” 2019.

Duminică, 16 mai, de la ora 19:00, invităm publicul la comedia romantică „DESCULŢ ÎN PARC” de Neil Simon, în regia lui Liviu Manolache. „Desculţ în parc” aduce pe scenă două poveşti de dragoste care se potenţează reciproc şi le aminteşte tuturor cât de important este să se bucure, fără teamă şi fără constrângeri, de orice clipă a vieţii. Cât de important este ca, din când în când, să lăsăm la o parte grijile şi să ne aventurăm desculţi în parc. Cei aflaţi la începutul căsniciei vor rezona cu dificultăţile pe care cuplul tânăr le întâmpină, iar cei care au renunţat la dragoste vor vedea că întâlnirile fericite pot apărea chiar şi în a doua jumătate a vieţii şi pot răscoli sentimente uitate.

În distribuţie: Florina Stănculeţ, Nina Udrescu, Tani Ştefu, Liviu Manolache şi Cosmin Mihale. Scenografia este semnată de Eugenia Tărăşescu Jianu.

Sănătatea populaţiei rămâne prioritatea numărul unu, aşadar spectacolele de la Teatrul de Stat Constanţa se desfăşoară cu respectarea tuturor normelor de protecţie împotriva contaminării cu Coronavirus, conform legii.

Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanţa pot fi achiziţionate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanţa – Bulevardul Ferdinand Nr. 11.

Vă mulţumim că ne sunteţi mereu alături şi vă aşteptăm cu drag la teatru!

www.teatruldestatconstanta.ro
www.facebook.com/teatruldestatconstanta
https://www.instagram.com/teatruldestatconstanta