26 iunie 2022

70% dintre americani cred că autoritățile SUA știu mai multe despre OZN-uri decât spun

despre OZN
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cel mai adesea, acest punct de vedere este susținut de americani cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, scrie The Hill

Aproximativ 70% dintre rezidenții SUA consideră că guvernul SUA are mai multe informații despre obiectele zburătoare neidentificate (OZN-uri) și despre fenomenele aeriene neidentificate decât le prezintă publicului în prezent. Ziarul Hill scrie despre acest lucru vineri, citând date dintr-un sondaj realizat de acesta în colaborare cu Harris Research Service.

După cum notează ziarul, cel mai adesea, acest punct de vedere aparține americanilor cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani – 75% dintre respondenții de această vârstă, mai rar – americani cu vârste cuprinse între 35 și 49 de ani – 64%.

Sondajul a fost realizat în perioada 17-18 iunie în rândul a 942 de respondenți. Marja de eroare este de aproximativ 3,19 procente.

Vineri, autoritățile SUA, într-un raport către Congres, au declarat că serviciile de informații din țară nu sunt încă în măsură să explice cu exactitate natura originii obiectelor zburătoare neidentificate pe care armata SUA le-a văzut anterior. Documentul se bazează pe date privind 144 de incidente care au avut loc între noiembrie 2004 și martie 2021. Inteligența poate vorbi cu încredere despre natura numai a unuia dintre ei – obiectul observat sa dovedit a fi un balon mare. „[Natura] restului rămâne neclară”, se spune în raport.

După cum a menționat Reuters, un oficial american de rang înalt, ca răspuns la o întrebare despre posibilitatea originii extraterestre a obiectelor observate, a răspuns că autoritățile SUA nu au date care să indice acest lucru. „Evaluarea oricărui tip de căutare a vieții extraterestre nu este sarcina grupului de lucru. <…> Nu asta ne-a fost încredințat să facem. <…> Din cele 144 de rapoarte cu care ne ocupăm aici, nu există dovezi clare asupra unei explicații extraterestre pentru acestea (aceste fenomene), dar vom merge acolo unde ne duc datele „, a spus el.

Autorii raportului cred că există mai multe tipuri de fenomene aeriene neidentificate.Explicațiile potențiale ale Washingtonului împart fenomenele în cinci categorii: bruiaj, fenomene atmosferice naturale, evoluții secrete americane, si „sisteme produse si întreținute de adversari străini”. Informațiile americane propun să clasifice toate „celelalte” opțiuni potențiale în a cincea categorie.

Observări de OZN-uri în SUA
Anterior, fostul președinte american Barack Obama, într-un interviu acordat companiei de televiziune CBS, a confirmat că autoritățile americane au fotografii cu fenomene aeriene, a căror natură, potrivit acestuia, este încă neclară. La sfârșitul anului 2017, a devenit cunoscut faptul că Pentagonul operase anterior un program clasificat pentru colectarea și analiza datelor privind „amenințările aerospațiale anormale”. În 2007-2012, 22 de milioane de dolari au fost alocați pentru acesta. În etapa inițială, structura de informații al Departamentului Apărării al SUA era responsabilă pentru program.

După ce informațiile despre existența programului au ajuns în presă, departamentul militar american a lansat o serie de videoclipuri care au surprins contactele piloților militari americani cu presupuse OZN-uri. La rândul său, personalul Congresului SUA a declarat că implementarea programului nu a adus date senzaționale.

Ciprian Pop