7 august 2022

71 de percheziţii în dosare penale din mai multe domenii

Symbol of justice – Themis in the old university library.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Structurile Poliţiei Române desfăşoară, miercuri, 3 august a.c., 16 acţiuni operative şi 71 de percheziţii în dosare penale din domeniile: investigaţii criminale, combaterea crimei organizate, investigarea criminalităţii economice, arme, explozibili şi substanţe periculoase.

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost menţinerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, creşterea gradului de siguranţă rutieră, supravegherea şi controlul frontierei de stat şi asigurarea intervenţiei eficiente în situaţii de urgenţă.

Astfel, angajaţii MAI au intervenit la 4.866 de evenimente, 3.134 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.732 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 74 de persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi 50 de autori în 39 de dosare penale cu AN, aflate în evidenţă.

La nivelul unităţilor de poliţie au fost semnalate 887 de posibile infracţiuni, 18% dintre acestea fiind din oficiu.

133 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 133 de fapte penale, au fost prinşi în flagrant de poliţişti şi jandarmi. De asemenea, poliţiştii au depistat 30 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Poliţiştii rutieri au continuat acţiunile în trafic pentru prevenirea şi combaterea accidentelor grave de circulaţie, fiind reţinute 658 de permise de conducere şi retrase 256 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 7.917 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 2,8 milioane de lei. Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 122 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 443 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 309.000 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.407) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 117 pentru stingerea de incendii şi trei pentru descarcerare. Au fost emise opt mesaje de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT”. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 14 persoane.

La rândul lor, poliţiştii au salvat trei persoane aflate în situaţii critice (incendiu).

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 21 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 20 de persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.364 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 52.520 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 440 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 34,1%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 30.583 mijloace de transport şi 119.214 de persoane, dintre care 10.349 de cetăţeni ucraineni.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Comunicat de presă – Ministerul Afacerilor Interne

Sursa foto Pixabay