24 ianuarie 2022
Distribuie pe rețelele tale sociale:

721 de animale sterilizate în prima etapă a proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun”

Animal Society a încheiat prima etapă a proiectului derulat în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa, respectiv campania de sterilizare gratuită ce s-a derulat în perioada 15 februarie – 12 martie. În acest interval, au fost aduse la clinică şi sterilizate 721 de animale de rasă comună. De asemenea, echipa de medici a Animal Society a efectuat şi o operaţie foarte delicată, extirpând o tumoare de aproximativ 4 kg de pe abdomenul unui câine, care a fost astfel salvat şi ulterior adoptat.

Pe 9 şi 10 martie, în premieră pentru Constanţa, Animal Society şi echipe de voluntari au efectuat primul recensământ al câinilor de rasă comună de pe străzile municipiului Constanţa. Rezultatele acestui recensământ vor fi comunicate ulterior, acestea contribuind considerabil la elaborarea şi implementarea unui plan de acţiune pe termen lung pentru problema câinilor şi pisicilor de rasă comună.

„Rezultatul acestei etape a proiectului comun derulat de Primăria Constanţa în parteneriat cu Animal Society este doar începutul unei colaborări de lungă durată prin care în oraşul nostru se va rezolva în sfârşit problema câinilor fără stăpân. Mulţumim echipei de medici şi voluntari ai Animal Society care s-au implicat şi care au demonstrat că atunci când eşti dedicat unei cauze rezultatul nu are cum să nu fie unul bun. Mulţumim, de asemenea şi constănţenilor care au înţeles că scopul acestei campanii este acela de a ne îngriji de animalele de pe stradă oprind înmulţirea necontrolată a acestora. Continuăm”, a declarat viceprimarul municipiului Constanţa, Ionuţ Rusu.

„Echipa Animal Society mulţumeşte autorităţilor locale şi locuitorilor municipiului Constanţa pentru buna colaborare şi sprijinul acordat pe întreaga durată a acestei etape a proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun”. Îi felicităm pe toţi cei implicaţi pentru responsabilitatea arătată faţă de animale şi pentru alegerea unei soluţii civilizate, umane şi eficiente pentru rezolvarea problemei înmulţirii necontrolate a animalelor de rasă comună. Proiectul este încă la început, mai sunt mulţi paşi de urmat până la rezolvarea definitivă a problemei, însă suntem încrezători că următoarele etape vor avea rezultate cel puţin la fel de bune, pe măsură ce constănţenii se familiarizează cu prezenţa şi importanţa programelor noastre” Anca Tomescu, preşedinte, Animal Society.

Proiectul Efort comun pentru un viitor mai bun presupune desfăşurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, un recensământ al acestora, efectuat în premieră de Animal Society, precum şi derularea mai multor programe de informare adresate locuitorilor oraşului. Proiectul, sprijinit de Primăria Municipiului Constanţa, are ca obiectiv implicarea societăţii civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil.

Compartimentul comunicare şi mass media al Primăriei Municipiului Constanţa