16 august 2022

752 de victime civile raportate de ONU

ONU
Distribuie pe rețelele tale sociale:
 Misiunea de Observare a Drepturilor Omului din partea Națiunilor Unite raportează până acum 752 de victime civile de pe urma invaziei militare a Ucrainei de către Rusia. În același mod, până în ultimul minut al zilei de 1 martie 2022, au fost înregistrate 227 de decese, inclusiv 15 minori, cu un total de 525 de persoane rănite.
Armata rusă avansează prin sudul și estul Ucrainei
Rusia nu se oprește și astăzi a pătruns și mai adânc pe teritoriul ucrainean, înaintând trupele sale prin sudul și estul Ucrainei. Cu atacuri necontenite asupra Hersonului, oraș pe care l-au luat deja, au blocat și Mariupol, în partea de sud. În același mod, încetul cu încetul, ei pun mâna pe coasta Mării Azov, cu câteva ore înainte de a se așeza să negocieze din nou cu Kievul.
Macron încearcă să-l convingă pe Putin să renunțe la arme
Emmanuel Macron spune că „nu-și pierde speranța că Vladimir Putin va renunța la arme și va pune capăt invaziei militare a Ucrainei”.
Președintele Franței a transmis un mesaj națiunii sale, în care soune că este în contact cu omologul său rus cu intenția de a-l descuraja.
„Am optat să mențin contactul cu președintele Putin și voi continua să o fac cât mai mult timp, atâta timp cât va fi necesar. Voi încerca să-l conving, fără odihnă, să renunțe la arme”, a spus Macron.
A consemnat Ciprian Pop