27 mai 2022

77 de percheziţii domiciliare în dosare penale referitoare la săvârşirea de fapte grave

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Astăzi, Poliţia Română desfăşoară 13 acţiuni de amploare şi 77 de percheziţii domiciliare în dosare penale referitoare la săvârşirea de fapte grave, precum trafic de droguri de risc şi droguri de mare risc, furt calificat din societăţi comerciale, obţinerea, în mod ilegal, de indemnizaţii pentru creşterea copilului.

Într-unul dintre dosarele penale, activităţile desfăşurate sub coordonarea procurorilor de caz vizează destructurarea unei grupări infracţionale specializate în falsificarea unor documente de angajare. În baza acestor documente, 66 de persoane ar fi primit indemnizaţii pentru creşterea copilului cuprinse între 2.000 şi 8.000 de lei/lună şi ar fi prejudiciat bugetul Agenţiei pentru Plăti şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucuresti cu peste 5.550.000 de lei.

*** În cursul zilei de ieri, peste 27.000 de efective MAI au desfăşurat acţiuni pentru combaterea faptelor nelegale şi pentru descurajarea activităţilor care pot pune în pericol siguranţa cetăţenilor, asigurând, în acelaşi timp, intervenţia în sprijinul oamenilor în cazul unor situaţii de risc.

Angajaţii din structurile operative ale MAI au intervenit la 4000 de evenimente, aproximativ 2.400 fiind pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi celelalte 1.600 pentru gestionarea unor situaţii de urgenţă. De asemenea, au fost executate 7 misiuni aero-medicale.

Pe parcursul intervenţiilor, au fost salvate 11 persoane şi a fost acordată asistenţă medicală pentru peste 1.250 de persoane.

Echipajele de poliţie şi jandarmerie au prins în flagrant 120 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 128 de fapte penale.

Totodată, poliţiştii au depistat 20 persoane urmărite naţional sau internaţional.

În urma acţiunilor desfăşurate de poliţişti au fost aplicate peste 8.600 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor depăşeşte 2,5 milioane de lei, iar a bunurilor confiscate 278.000 de lei. De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 582 de permise de conducere şi 232 de certificate de înmatriculare.

Jandarmii au aplicat 448 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de peste 108.000 lei.

În ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată de peste 83.300 de persoane, dintre care 44.91% pe sensul de intrare şi 55,09% pe sensul de ieşire, şi de 35.300 de mijloace transport. Totodată, poliţiştii de frontieră au depistat 6 migranţi ilegali.

Centrul Naţional de Conducere Integrată al MAI monitorizează permanent situaţia operativă de la nivelul întregii ţări pentru a putea dispune de urgenţă măsuri pentru eficientizarea intervenţiilor structurilor MAI în sprijinul populaţiei.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE