21 mai 2022

8.294 de agenţi economici din industria hotelieră vor primi săptămâna viitoare a doua tranşă din ajutorul de stat

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Este vorba de fonduri în valoare de 1.133.477.030 lei care vin în sprijinul turismului local. Se întâmplă acest lucru după ce în luna decembrie a anului trecut au mai fost virate fonduri în valoare de 999.926.000 lei sub forma primei tranşe, în proporţie de 46,87% din întreaga sumă pentru fiecare beneficiar al schemei de ajutor de stat.

Sunt sume care vin sub forma de despăgubire pentru activitatea afectată de restricţiile impuse de pandemie. Am susţinut această schema de ajutor de stat în Parlament, iar acum banii au fost deblocaţi de Guvernul PSD şi vor sprijini acest domeniu afectat atât de mult de pandemia Covid.

În acelaşi timp, Guvernul se preocupă ca turismul local să fie ajutat prin atragerea de fonduri europene consistent. Operatorii din turism au o şansă în plus să-şi dezvolte afacerile prin accesarea de fonduri nerambursabile.

România trebuie să prezinte la nivel regional şi european o ofertă turistică durabilă şi de calitate, mizând pe avantajele ei competitive, iar Bucovina poate deveni prima opţiune ca destinaţie turistică în 2022, atât pentru români, cât şi pentru străini.

În calitate de deputat de Suceava, secretar al comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare şi membru în comisia pentru buget, finanţe şi bănci, am încredere că România va atrage fonduri pentru a-şi îmbunătăţi inclusiv serviciile din turism.

Să nu uităm că în ultimii 15 ani, de când facem parte din UE, am primit de trei ori mai multe fonduri decât am contribuit. România a contribuit la bugetul comunitar cu 21 mld. euro, dar a primit înapoi 62 mld. euro.

În următorii ani avem şansa să atragem bani din următoarele surse europene sigure:

* fonduri din exerciţiul financiar care tocmai s-a încheiat şi pentru care mai putem face deconturi;

* fondurile din noul exerciţiu;

* fondurile oferite prin PNRR.

Ne ţinem de cuvânt! Ajutăm ţara şi fiecare român să îşi revină după criza sanitară. Ne va fi bine din nou.

Gheorghe ŞOLDAN – deputat PSD Suceava