Publicat: 7 Mai, 2012 - 22:00
Share

Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii este sărbătorită, şi în România, pe 8 Mai. În acest an, Crucea Roşie Română celebrează contribuţia tinerilor şi încurajează acţiunile şi iniţiativele lor sub tema globală “Tineretul în mişcare”.

“Tinerii au un rol vital în a ajuta Crucea Roşie şi Semiluna Roşie să ajungă la cele mai vulnerabile persoane. Ei joacă de asemenea un rol important în consolidarea sănătăţii comunităţilor”, a explicat Ashanta Osborne, preşedintele Comisiei de Tineret a Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semiluna Roşie (FISCR).

O jumătate dintre cei 13 milioane de voluntari de pretutindeni ai Crucii Roşii şi Semilunii Roşii sunt tineri. Crucea Roşie Română contribuie cu 5.500 din această cifră totală, iar Crucea Roşie şi Semiluna Roşie recunosc valoarea imensă pe care aceştia o aduc în comunităţile lor, ca lideri ai schimbării pozitive, în fiecare zi. Pentru a vedea “Tineretul în mişcare” în Crucea Roşie Română şi în alte Societăţi Naţionale din lume, vizitaţi expoziţia foto online disponibilă pe site-ul www.ifrc.org sau www.crucearosie.ro.

Expoziţia va include imagini despre tineretul Crucii Roşii şi Semilunii Roşii. Alte activităţi şi evenimente care vor avea loc pe 8 Mai vor fi prezentate pe pagina de Facebook a Crucii Roşii Române.