Publicat: 26 Martie, 2020 - 14:01

În cursul zilei de ieri, 25 martie, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale Caraş-Severin, cu sprijinul colegilor de la structurile de investigaţii criminale Timiş şi Arad, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au pus în executare 8 mandate de percheziţie domiciliară, emise de Judecătoria Caransebeş.

Acţiunile au fost dispuse într-un dosar penal instrumentat la nivelul Serviciului de Investigaţii Criminale Caraş-Severin, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş, constituit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugerea prin incendiere.

Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Caraş-Severin.

Cele 8 percheziţii domiciliare au fost efectuate pe raza judeţului Timiş, la adresele şi sediile comerciale a 3 persoane cu vârste cuprinse între 34 şi 38 de ani, toate din judeţul Timiş, bănuite de săvârşirea faptei.

În urma probatoriului administrat în cauză, a rezultat că, în noaptea de 21 spre 22 ianuarie a.c., persoanele în cauză ar fi incendiat 4 utilaje de tip TAF şi un camion, aflate în curtea unei societăţi comerciale din Oţelu Roşu, 3 dintre aceste utilaje de prelucrare a materialului lemnos fiind distruse în proporţie de 90%.

Prejudiciul cauzat prin săvârşirea faptei este de aproximativ 1.500.000 de lei.

În urma acţiunilor de ieri, poliţiştii au găsit şi au ridicat mai multe bunuri şi documente de interes în cauză.

Cei doi bărbaţi urmează a fi prezentaţi astăzi, judecătorului de drepturi şi libertăţi, cu propunere de arestare preventivă.

Activităţile au beneficiat de sprijinul Biroului de Analiza Informaţiilor Caras- Severin şi de suportul tehnic al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

La acţiuni au participat poliţişti de ordine publică şi investigarea criminalităţii economice Caraş-Severin, poliţişti de la Serviciul de Serviciul de Combaterea a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin şi luptători ai Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Caraş-Severin şi Arad.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 

Tag-uri Institutii: