28 noiembrie 2021

8 percheziţii domiciliare într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 24.11.2021 procurorii din cadrul DIICOT ST Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Piteşti efectuează un număr de 8 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeş, Vâlcea şi Mureş, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.

În fapt, s-a reţinut că, în perioada 2020-2021, un număr de 6 suspecţi, au recrutat, prin metoda „loverboy”, opt persoane de sex feminin, pe care le-au constrâns să practice prostituţia pe raza municipiilor Târgu Mureş, Târgu Jiu şi Râmnicu Vâlcea, membrii grupului reţinând sumele de bani obţinute de către persoanele vătămate, din activitatea de prostituţie. În activitatea infracţională, suspecţii au transportat persoanele vătămate în diverse oraşe din România, le-au cazat în moteluri sau apartamente închiriate, iar ulterior au postat anunţuri în vederea atragerii de clienţi.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că, membrii grupului au supravegheat atent persoanele vătămate, le-au restrâns libertatea de mişcare şi au folosit ameninţări şi violenţa fizică pentru a le constrânge să practice prostituţia. Persoanele vătămate erau lovite cu pumnii şi cu picioarele, ameninţate cu moartea şi cu săvârşirea unor infracţiuni îndreptate asupra copiilor minori, fiind ameninţate cu divulgarea către terţe persoane a faptului că acestea se prostituează.
Din banii obţinuţi din activitatea infracţională, membrii grupului şi-au achiziţionat autoturisme de lux iar importante sume de bani le-au pierdut în sălile de jocuri de noroc.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr 26 de persoane. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IJJ Argeş, Vâlcea şi Mureş. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă – DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti