Publicat: 18 Iunie, 2020 - 10:57
Share

Joi, 18 iunie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Mehedinţi efectuează 8 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale, în 3 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală. 5 persoane vor fi aduse la audieri.

Activităţile se desfăşoară în judeţele Mehedinţi(1), Timiş(1) şi Prahova (6), 4 percheziţii fiind la reciclatori finali, în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a rezultat că, începând cu luna martie 2018, până în noiembrie 2019, persoanele bănuite ar fi desfăşurat activităţi fictive de reciclare a deşeurilor din ambalaj (plastic şi sticlă), având ca scop obţinerea unor bonificaţii de la organizaţiile de transfer a responsabilităţii.

Prejudiciul estimat, cauzat bugetului general consolidat este de peste 9.000.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova. Comunicat de presă - IGPR

 

Tag-uri Institutii: