Publicat: 3 Iulie, 2020 - 13:57
Share

La data de 02.07.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Giurgiu au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor S.I.G. şi C.E.C., pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de minori.

În cauză s-a stabilit faptul că, în perioada martie - iulie 2020, membrii grupului infracţional au recrutat prin metoda loverboy mai multe persoane vătămate minore, de sex feminin, pe care, prin acte de ameninţare, le-au obligat să practice prostituţia pe raza judeţului Giurgiu şi a municipiului Bucureşti, în schimbul unor sume cuprinse între 50 şi 100 de lei.

La data de 02.07.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu au efectuat 8 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Giurgiu, în urma cărora au fost ridicate un pistol airsoft, mai multe cartele SIM, o macetă, substanţe vegetale susceptibile a fi droguri, mai multe telefoane mobile şi tablete şi alte bunuri susceptibile a fi folosite în activitatea infracţională.

În cursul zilei de astăzi, cei doi inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadrul STPF Giurgiu şi a jandarmilor din cadrul IJJ Giurgiu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă - DIICOT

Tag-uri Institutii: