Publicat: 14 Iunie, 2018 - 09:43
Share

În această dimineaţă, poliţiştii din Călăraşi, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, efectuează 8 percheziţii în judeţele Ialomiţa, Constanţa, Ilfov, Giurgiu şi Iaşi, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. 5 mandate de aducere vor fi puse în executare.

La data de 14 iunie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează 8 percheziţii domiciliare, în judeţele Ialomiţa, Constanţa, Ilfov, Giurgiu şi Iaşi.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 - 2016, reprezentanţii unor societăţi comerciale, cu sediul pe raza judeţului Călăraşi, ar fi înregistrat fictiv achiziţii de bunuri, în valoare de aproximativ 4.000.000 de lei, de la societăţi comerciale cu comportament de tip "fantomă", în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 550.000 de lei, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este estimată la 3.000.000 de lei.

Poliţiştii vor pune în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La acţiune participă şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene din Ialomiţa şi Iaşi. Comunicat de presă - IGPR

Tag-uri Institutii: