19 octombrie 2021

8 tone de îngrăşăminte chimice şi produse de protecţie a plantelor, depozitate în mod necorespunzător

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 13 mai a.c., poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov au efectuat activităţi de verificare a respectării prevederilor legale în domeniul protecţiei mediului, la un agent economic, din comuna 1 Decembrie, care are ca obiect de activitate operaţiuni cu îngrăşăminte chimice şi produse de protecţia plantelor.

Video- https://www.youtube.com/watch?v=FVspyUDQ3g8

În acest context, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din Ilfov au descoperit 8 tone de îngrăşăminte chimice şi produse de protecţie a plantelor, care erau depozitate în mod necorespunzător (7 tone) şi având termenul de valabilitate expirat (1 tonă).

Totodată, la aceeaşi societate comercială, au fost descoperite 3 flacoane de produse de protecţia plantelor, acestea fiind expuse în spaţiul de comercializare cu termenul de valabilitate expirat, context în care, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională, conform O.G. Nr. 4/1995, în valoare de 3.000 de lei.

Toate produsele au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

Pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniu protecţiei mediului, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţia plantelor în locuri conforme şi neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.