Publicat: 7 Ianuarie, 2018 - 19:19

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au împărţit 80 de pachete cu mezeluri şi fructe, donate de către firma Aldis, enoriaşilor parohiei Matiţa, din judeţul Prahova. Este vorba despre o comunitate cu persoane preponderent vârstnice şi cu venituri modeste. Oamenii au fost plăcut surprinşi de întâlnirea cu voluntarii la finalul slujbei Botezului Domnului Nostru Iisus Hristos.

"Am primit cu multa placere vizita voluntarilor si cu multa credinta in Dumnezeu. Sa ne dea Dumnezeu sanatate la toata lumea. Sunt batrana si bolnava, am 81 de ani si nu ma mai descurc singura. Nu mai am absolut pe nimeni, sunt singura pe lume. Am pensia mica, nu pot sa ma mai ingrijesc, asta e situatia", a declarat o localnică.

 

"Am primit vizita voluntarilor cu multa bucurie in suflet atat pentru mine cat si pentru locuitorii satului Matita. Inca nu m-am uitat in sacosica sa vad ce am primit dar cred ca sunt destule alimente, este voluminoasa. Comunitatea noastra este una foarte buna, credincioasa, oameni de toata isprava", a adăugat o consăteană.

 

Pachetele oferite de către voluntari sunt compuse din: 1 kg orez, 1 kg de zahar, 1 litru de ulei, 3 banane, 3 portocale, 3 mere, un kg de crenvurștii, un kg de carnati şi un baton de parizer la un kg. Sponsorul tuturor produselor este producătorul de mezeluri ALDIS SRL.

 

"Sunt locuitor al acestui sat si stiu ca ati mai fost la noi, ne-ati mai vizitat, va primim cu cea mai mare placere. De cand a venit preotul Victor Cojocaru s-a schimbat biserica, se vede ce a facut, enoriasii - unii vin, altii mai putin. In acest sat, drum nu exista, apa nu exista, gunoaie cat cuprinde. Eu am stat la Ploiesti si de cand am iesit la pensie am venit incoace, am refacut casa parinteasca si stau aici. Car apa cu bidoanele. Mi-am luat robinet dar il tin degeaba, a ruginit. Baie nu se poate face. Tin sa va multumesc pentru darurile pe care le-ati adus acestor enoriasi, multi bolnavi. Nu mai e nici doctor. A plecat si doctorul de aici din sat. Bine ati venit si va mai asteptam!", a specificat epitropul Ieremia Dumitru.

 

"In primul rand, multumim voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului pentru aceasta surpriza si a fost cu adevarat o veste minunata, mai ales pentru batranii din parohie trecuti de varsta de 70 ani. Asadar, aceasta surpriza este mai mult decat binevenita si mai mult decat frumoasa, este chiar minunata. Multumim pe aceasta cale Preafericitului Parinte Patriarh Daniel care a binecuvantat aceasta actiune de voluntariat a celor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului care au poposit a treia oara in parohia noastra, aducand multa bucurie enoriasilor parohiei Matita. Multumim, pe aceasta cale, si Parintelui Ciprian Gradinaru pentru frumoasele si de Dumnezeu binecuvantate misiuni organizate in toata tara de ajutorare a credinciosilor. In anul 2016, voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au poposit cu daruri de Mos Craciun pentru cei aproape 60 de copii ai parohiei noastre. In 2015, au venit printre primele editii ale campaniei “Sanatate pentru sate” cand au consultat gratuit batranii nostrii si copiii si pe cei aflati in mari suferinte nedeplasabili si care au fost adusi la punctul de control", a punctat preotul Cojocaru Victor, de la Parohia Matita, jud Prahova.

 

"Este un privilegiu si o mare bucurie sa iau parte la o asemenea campanie initiata de voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. Suntem bucurosi ca suntem aici, alaturi de oamenii necajiti si atat de loviti de soarta. Sunt batrani, sunt copii care au nevoie de ajutorul nostru si impreuna putem fi mai puternici si putem face mult. Cum stim cu totii marele proverb, "Dar din dar se face rai" - sunt bucuros ca sunt impreuna cu dumneavoastra aici, in aceasta comuna minunata, de munte si sa speram ca pe viitor sa avem parte de cat mai multe astfel de campanii. Dumnezeu sa ne binecuvanteze si sa fie langa noi!", a menţionat Alexandru George Catalin, student anul VI, Facultatea de Stomatologie şi voluntar al PCMN.

 

În acelaşi context, Danut Viorel Pruna, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a subliniat: "Acum am revenit la Matiţa cu multe alimente pentru localnicii de aici, mai ales ca aici este o comunitate izolata si imbatranita si cu acces greoi la servicii medicale, la magazine. De aceea, ne-am gandit sa le facem acum la praznicul Botezului Domnului Nostru Iisus Hristos o surpriza, o bucurie. Ne-au primit cu multa dragoste, iar cei mai batrani chiar cu ochii in lacrimi. Ne-au spus ca de cand nu am mai fost noi, voluntarii, aici nu mai au nici medic in comunitate, prin urmare vom reveni cu campania “Sanatate pentru sate”. Ne-au mai spus ca financiar se descurca destul de greu, pensile fiind foarte mici şi se deplaseaza destul de greu la magazinul care este de departe de aici".


 

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.
 

 


 

Localizare: 

Geolocation is 45.1417043, 26.16717189999997