19 ianuarie 2022

80% dintre persoanele care au murit de coronavirus în Portugalia în octombrie au fost complet vaccinate

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Direcția Generală de Sănătate de la Lisabona, în colaborare cu Institutul Național de Sănătate „Ricardo Jorge”, a publicat un raport săptămânal privind liniile roșii ale situației coronavirusului. Scopul acestei monitorizări este de a ține evidența anumitor indicatori oficiali care nu trebuie depășiți și, dacă este cazul, de a alerta autoritățile competente.

Și, conform acestor cifre oficiale, 80% dintre persoanele care au murit din cauza coronavirusului în Portugalia în octombrie au fost complet vaccinate. În ciuda acestui fapt,  Direcția Generală de Sănătate din aceasta tara  încă spune că aceste cifre arată eficacitatea vaccinului….

Cu toate acestea, potrivit aceleiași surse, anume Direcției Generale a Sănătății din Portugalia, numărul de noi infecții arată o tendință puternică de creștere.

La finalul acestui raport (pag. 16) se află o sentință a Direcției Generale de Sănătate: „Cu privire la decesele cauzate de COVID-19, având în vedere starea de vaccinare, s-a reținut că în luna octombrie (în perioada 1 octombrie – 31 octombrie 2021). ) s-au înregistrat 132 de decese (80%) la persoanele complet vaccinate împotriva COVID-19 și 33 de decese (20%) la persoanele nevaccinate sau nevaccinate complet”.

A consemnat Ciprian Pop
Sursa: SITUAÇÃO EPIDEMIOLÓGICA EM PORTUGAL  COVID-19  RELATÓRIO DE SITUAÇÃO