24 ianuarie 2022

800 de kilograme de tutun neprelucrat, ascuns într-un microbuz, descoperit la P.T.F. Giurgiu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, într-un microbuz încărcat cu ceapă, ascuns, aproximativ 800 de kilograme de tutun neprelucrat.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui microbuz, condus de către un cetăţean român, în vârstă de 54 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ceapă ambalată în saci de tip plasă, din Bulgaria pentru România.

În urma controlului amănunţit efectuat, colegii noştri au descoperit printre marfa transportată, ascunşi, 16 saci din plastic, de culoare neagră, care conţineau tutun neprelucrat.

S-a procedat la inventarierea acestora, rezultând aproximativ 800 de kilograme de tutun foi, pentru care şoferul nu deţinea documente de provenienţă.

Întreaga cantitate de tutun, estimată la o valoare de 56.000 lei a fost ridicată de către poliţiştii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Cetăţeanul român este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de „producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 452, alin.1, lit. a din Legea 227/2015, la finalizarea acestora urmând a fi dispuse măsurile legale.