Publicat: 16 Septembrie, 2015 - 11:32
Share

Poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Ordine Publică au continuat, în perioada 07 – 13.09.2015, activităţile care au ca scop respectarea prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr.120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti.
Acţiunea a vizat depistarea şi sancţionarea persoanelor care nu menţin curăţenia pe domeniul public şi s-a desfăşurat în parcurile Drumul Taberei, Crângaşi, Păcii, Giuleşti, Estacadei şi Gorjului în intervalul orar 08.00 - 23.00.
Agenţii au sancţionat mai multe persoane pentru aruncarea cojilor de seminţe pe domeniul public, cu amenzi în valoare totală de 800 lei.
Potrivit HCGMB nr.120/2010, privind aprobarea Normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, persoanele fizice au obligaţia să păstreze curăţenia trotuarelor, arterelor de circulaţie, a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, pieţelor şi a altor locuri publice, fiind interzisă aruncarea sau depozitarea deşeurilor menajere sau de altă natură în zonele menţionate.
Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de control se vor desfăşura cu periodicitate, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a menţine curăţenia în Sectorul 6.

Serviciul Relaţii cu Mass-Media, Societatea Civilă, Protocol Evenimente