Publicat: 8 Octombrie, 2015 - 10:03
Share

Pentru cel de-al zecelea an consecutiv, locuitorii orasului Voluntari merg în pelerinaj la moastele Sf. Cuvioase Parascheva. Deplasarea este organizată, ca de fiecare dată, la inițiativa primarului orașului Voluntari, Florentin Costel Pandele, cu aprobarea Consiliului Local.

În cele 150 autocare ce pleacă spre Iași vineri, 9 octombrie 2015, ora 17.00, din fața Catedralei Ortodoxe cu hramurile 'Intrarea Domnului Iisus în Ierusalim' și 'Sfânta Cuvioasă Parascheva', se vor afla peste 8.000 de voluntăreni.

Convoiul de autocare va fi însotit de echipaje ale Politiei locale si de ambulante aparținând Consiliului Local Voluntari, ce vor asigura deplasarea în siguranță a pelerinilor.

'Cu credință în suflet mă voi îndrepta, alături de cel mai mare grup de pelerini, spre Iași pentru a prăznui pe Sfânta Cuvioasa Parascheva, protectoarea spirituală a orașului nostru. La solicitarea oamenilor, ne rugăm, înainte de plecare, în fața catedralei din Voluntari, cea mai mare biserică din România ce poartă hramul sfintei. Pelerinajul pentru a ne închina la cinstitele odoare ale Sfintei Cuvioase Parascheva a devenit mai mult decât o traditie pentru locuitorii din Voluntari, este modul de a a multumi sfintei pentru ocrotirea ce ne-a dăruit-o, alăturându-ne rugăciunile fraților nostri întru credintă', a afirmat primarul orasului Voluntari, Florentin Costel Pandele.

Din anul 2005 Instituția Primarului Orașului Voluntari organizează în luna octombrie pelerinaj la Moaștele Sf. Cuvioase Parascheva, aflate la Iași. Numărul persoanelor care participa la această acțiune a crescut în fiecare an, astfel încât voluntărenii sunt cel mai mare grup organizat ce participă la manifestările religioase de la Iași.

Biroul de presă al Primăriei Voluntari