Publicat: 5 Iunie, 2016 - 15:33
Share

Poliția Română a acționat pentru menținerea siguranței publice și salvarea de vieți prin combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În doar 2 zile, polițiștii au aplicat peste 8.000 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au reținut peste 300 de permise de conducere auto și au constatat peste 100 de infracțiuni.

În zilele de 3 și 4 iunie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române, polițiștii au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în principal a celor cauzate de excesul de viteză.

Pe parcursul celor 2 zile, în urma activităților desfășurate în toată țara, polițiștii au constatat 8.078 de abateri pe linia nerespectării regimului legal de viteză.

De asemenea, pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, au fost reținute 315 premise de conducere.

Totodată, au fost constatate 120 de infracțiuni, dintre care 52 la regimul siguranței pe drumurile publice.

Reamintim că, pentru organizarea în bune condiții a alegerilor locale, conform dispoziției ministrului afacerilor interne, domnul Petre Tobă, șeful Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, a dispus ca, în aceste zile, peste 33.400 de polițiști să desfășoare acțiuni pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.