Publicat: 23 Aprilie, 2015 - 14:27
Share

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat trei persoane care au încercat să introducă ilegal în ţară, peste râul Prut, patru colete care conţineau 158.400 ţigarete de contrabandă. 
    
În data de 21 aprilie a.c., pentru valorificarea unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, în colaborare cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile. 
Astfel, în jurul orei 22.20, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul sectorului a observat, cu ajutorul autospecialei de supraveghere ce funcţionează pe principiul termoviziunii, pe direcţia localităţii de frontieră Golăeşti, în apropierea râului Prut, un atelaj hipo tras de un cal, în care se afla o persoană. Alte două persoane se deplasau în spatele acestuia, pe jos. 

Lucrătorii noştri au procedat la oprirea şi identificarea persoanelor în cauză şi a atelajului, în care erau patru colete voluminoase învelite în folie de polietilenă de culoare neagră. 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cei trei bărbaţi sunt Daniel O., Ion O. şi Virgil H., cu vârste cuprinse între 35 şi 41 ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Iaşi. Din cercetări şi declaraţiile persoanelor în cauză s-a stabilit că unul din bărbaţi a preluat ţigările de la malul râului Prut şi urma să le predea unui cetăţean din R. Moldova, a cărei identitate nu o cunoaşte, iar ceilalţi doi aveau rolul de a monitoriza zona şi de a-l  informa cu privire la prezenţa poliţiştilor de frontieră.

La inventarierea coletelor, s-a constatat ca acestea conţin cantitatea de 158.400 de ţigarete marca Plugarul, cu timbru de acciză R. Moldova. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 35.250 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. 
Pe numele celor trei bărbaţi a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.