Publicat: 16 Februarie, 2014 - 17:35
Share

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au desfăşurat, vineri, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Cu această ocazie a fost depistat cu şedere ilegală A. B, în vârstă de 63 de ani, din Turcia.

În urma verificărilor efectuate s-a constat faptul că, pe numele persoanei în cauză a fost emisă, anterior, decizie de returnare de pe teritoriul României, pe care nu a respectat-o, întrucât nu mai are calitatea de membru de familie al unui cetăţean român, urmare a pronunţării sentinţei de divorţ.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au luat măsura îndepărtării sub escortă, a cetăţeanului turc, conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare, acesta fiind condus la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă.Totodată, la ieșirea din țară va fi instituită și măsura de nepermitere a intrării în România pe o perioadă de 6 luni.

De la începutul anului şi până în prezent, poliţiştii Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au depistat în capitală un număr de 82 cetăţeni străini aflaţi în şedere ilegală, pentru care au fost dispuse măsuri legale.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni, privind combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.