28 mai 2022

82 de persoane depistate pe raza municipiului Timişoara, în cadrul acţiunilor pentru prevenirea migraţiei ilegale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Timiş, Serviciului pentru Imigrări Timiş, lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara au depistat, de la începutul săptămânii, în cadrul acţiunilor desfăşurate în sistem integrat pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale pe raza municipiului Timişoara, 82 de cetăţeni afro-asiatici, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În perioada 09.08.2021 – 13.08.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Timiş, Serviciului pentru Imigrări Timiş, lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara au desfăşurat zilnic acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Pe parcursul acţiunilor au fost identificate, în mai multe locaţii de pe raza municipiului Timişoara, 82 de cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, Irak, Iran şi India cu vârste cuprinse între 17 şi 45 de ani, majoritatea cu documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara.

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi sprijiniţi pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

Toate structurile din cadrul MAI care participă la acţiunile în sistem integrat acţionează în permanenţă în municipiul Timişoara pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. De asemenea, se efectuează verificări în mod constant a mijloacelor de transport pentru a stabili dacă persoanele străine prezente pe raza municipiului Timişoara deţin documente legale de şedere.

Totodată, menţionăm faptul că aceste acţiuni desfăşurate în sistem integrat de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale pe raza municipiului Timişoara vor continua şi pe parcursul următoarelor zile.

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Subcomisar de poliţie Nicola Petre-Ionuţ