9 august 2022

860 de animale de rasă comună au fost sterilizate

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cea de-a doua campanie de sterilizare gratuită din cadrul proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun”, derulat de Animal Society în parteneriat cu Four Paws International şi Primăria Municipiului Constanţa, s-a încheiat ieri, cu rezultate remarcabile: 860 de animale de rasă comună au fost sterilizate în cadrul acestei etape care s-a desfăşurat între 23 iunie şi 22 iulie 2021.

Viceprimarul municipiului Constanţa, Ionuţ Rusu: „Şi această campanie de sterilizare gratuită a fost un succes. Pentru asta le mulţumesc în primul rând constănţenilor care au înţeles nevoia de a proteja deopotrivă animalele fără stăpân de pe străzile Constanţei şi oamenii. De asemenea, le mulţumesc voluntarilor şi medicilor de la Animal Society şi Four Paws International alături de care, pas cu pas, reuşim să transformăm Constanţa într-un oraş sigur pentru animale şi oameni. Continuăm”.

„Suntem mulţumiţi de acest rezultat şi ne bucurăm că cetăţenii au înţeles obligativitatea, dar şi beneficiile sterilizării animalelor de companie. Au acţionat responsabil, răspunzând în număr mare campaniei pe care am organizat-o alături de partenerii noştri. Vom reveni în curând în Constanţa, pentru a continua acţiunile pe care ni le-am propus în cadrul proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun”: noi campanii de sterilizare şi programe de informare şi implicare a societăţii civile în soluţionarea problemei câinilor maidanezi” – Anca Tomescu, preşedinte Animal Society.

Proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun” presupune desfăşurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună de raza municipiului Constanţa, precum şi derularea mai multor programe de informare adresate locuitorilor oraşului. Proiectul, sprijinit de Primăria Municipiului Constanţa, are ca obiectiv implicarea societăţii civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil pentru problema câinilor fără stăpân.