13 august 2022

9 mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Giurgiu, Ilfov şi Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

PERCHEZIŢII DOMICILIARE LA PERSOANE BĂNUITE DE FALS ŞI ABUZ ÎN SERVICIU

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Giurgiu pun în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Giurgiu, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, la domiciliile unor persoane fizice şi juridice bănuite de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, complicitate la fals intelectual, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătura privată, toate în formă continuată.

Video: https://youtu.be/M5hTRieLpr0

În fapt, sunt efectuate cercetări în legătură cu plângerea formulată de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu, cu privire la existenţa unor neconcordanţe privind documentele de achiziţie şi de vânzare a unor păsări, de la exploataţia de creştere a găinilor de ouă pentru consum, ce aparţin unei societăţi comerciale din judeţul Giurgiu.

De asemenea, reprezentanţii D.S.V.S.A. Giurgiu au sesizat şi unele neconcordanţe între datele înscrise în documentele care au fost prezentate la centrul de ambalare a ouălor aparţinând societăţii comerciale în cauză, precum şi în documentele cu care acestea au fost comercializate către o societate comercială din municipiul Bucureşti şi, ulterior, altor societăţi comerciale din ţară.

Din cercetările efectuate a reieşit faptul că, la data de 18 martie a.c., la punctul de lucru al societăţii în cauză, a fost declarată influenţă aviară.

Anterior declarării focarului, un medic veterinar din cadrul D.S.V.S.A. Giurgiu, cu care societatea avea încheiat contract pentru prestarea serviciilor veterinare, în perioada 3-10 martie a.c., ar fi întocmit în mod fals şi fără respectarea prevederilor legale, 20 de certificate de sănătate, pentru comercializarea a 7.690 de păsări vii, provenite din exploataţia din judeţul Giurgiu şi ar fi atestat, în mod necorespunzător, că acestea ar fi fost comercializate către diferite persoane din judeţ, la preţul de 1 leu pe bucată.

Totodată, funcţionarul economic din cadrul societăţii ar fi ajutat medicul veterinar să falsifice, prin completarea celor 20 de certificate de sănătate cu date nereale.

De asemenea, acesta ar fi falsificat şi avizele de însoţire a mărfii, consemnând faptul că ar fi fost comercializate către diferite persoane din judeţul Giurgiu.

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, vor fi conduse 5 persoane, în vederea audierii.

Activităţile se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor din cadrul altor structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu. Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu

Sursa foto: Politia Romana