Publicat: 27 Februarie, 2012 - 09:47
Share

 Luni, 27 Ianuarie, 9 persoane au fost ucise şi alte 8 au fost rănite într-un atentat sinucigaş comis la aeroportul din Jalalabad, o importantă bază a NATO din acest oraş mare situat în estul Afganistanului, au anunţat surse din poliţie.

Atacul a fost revendicat de talibani, ca un "răspuns la incinerarea Coranului" de la baza militară americană de la Bagram.

"Şase civili au murit, precum şi două gărzi şi un soldat al armatei afgane", a declarat Abdullah Azem Stanikzai, comandantul poliţiei din provincia Nangarhar.

Atentatul nu s-ar fi soldat cu victime în rândul forţelor NATO. "Conform primelor informaţii, clădirile ISAF (Forţa NATO în Afganistan) nu au fost afectate de explozie", a declarat un purtător de cuvânt al Forţei NATO.

În ultimii 3 ani, aeroportul din Jalalabad care este una din principalele baze aeriene ale ISAF şi este protejat de un important dispozitiv de securitate al forţelor americane, a fost atacat de mai multe ori de rebeli.

Atacul de luni s-a produs după 6 zile de manifestaţii antiamericane, care s-au soldat cu 30 de morţi şi aproximativ 200 de răniţi, izbucnite după arderea Coranului de la baza militară americane de la Bagram.