24 ianuarie 2022

9 percheziţii domiciliare într-un dosar de trafic de minori şi proxenetism

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În ziua de 6 ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, au efectuat 9 percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

La data de 6 ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, alături de poliţiştii B.C.C.O. Craiova, B.C.C.O. Bacău şi S.C.C.O. Gorj, au continuat cercetările într-un dosar penal, întocmit pentru constituirea de grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism.

Astfel, au efectuat nouă percheziţii domiciliare, în judeţele Dolj, Gorj şi Bacău.

În urma celor 9 percheziţii domiciliare, au fost descoperite şi ridicate un pistol cu bile de cauciuc, cu 6 cartuşe, 45 de cartuşe cu gaz, un pistol cu bile de cauciuc, cu 10 cartuşe, 1.400 de lei, 16 telefoane mobile, un laptop, o tableta şi 7 autoturisme de lux.

8 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale au fost conduse la audieri.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020 – 2022, 7 persoane ar fi constituit şi ar fi acţionat sub forma unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, după care ar fi recrutat, prin metoda „loverboy” mai multe persoane de sex feminin, pe care le-ar fi exploatat sexual, constrângându-le să practice prostituţia pe teritoriul României şi în străinătate.

Cu privire la cea de-a opta persoană, s-a reţinut că, în cursul anului 2021, ar fi recrutat, în scopul exploatării sexuale, prin false promisiuni de iubire, o persoană de sex feminin, pe care ar fi transportat-o ulterior în diverse locaţii din România, unde ar fi determinat-o să practice prostituţia în beneficiul său.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi judeţene din Argeş, Dolj, Gorj şi Bacău.