Publicat: 16 Ianuarie, 2017 - 12:05
Share

90 kilograme pește, confiscate la S.P.F. Pardina Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competență a S.P.F. Pardina doi cetățeni români care transportau, cu un atelaj hipo, cantitatea de 90 kilograme de pește, fără documente legale.

În data de 14.01.2017, în jurul orei 17.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Pardina, județul Tulcea, acționând în baza unei informații, a oprit pentru control, în zona de competență, un atelaj hipo, în care se aflau cetățenii români G.V. și Z.P., în vârstă de 41, respectiv 45 ani, ambii domiciliați pe raza județului Tulcea.

În urma controlului, în atelajul hipo a fost găsită cantitatea de 90 kilograme de pește proaspăt, din speciile știucă și caras, pentru care cei doi bărbați nu au putut prezenta documente de proveniență și transport.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de pește, care urmează a fi predată spre valorificare unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de 'deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui, icrelor ori produselor din pește obținute din pescuit', faptă prevăzută și sancționată de art. 64, lit. h din O.U.G. 23 /2008.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Subinspector de poliție

Alexandru ION