3 iulie 2022

97,3%: rata de prezenţă la a treia probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La proba la alegere a profilului şi a specializării din cadrul examenului naţional de bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2022), desfăşurată astăzi, 22 iunie, s-a înregistrat o rată de participare de 97,3%.

Au absentat 3.275 de de candidaţi, iar 14 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia din urmă nu vor putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului. Subiectele şi baremul de evaluare au fost publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, conform procedurii, la ora 15:00.

Ultima probă din această sesiune (Limba şi literatura maternă) este programată joi, 23 iunie, în vederea susţinerii acesteia fiind înscrişi 5.551 de candidaţi.

Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie. Precizăm că, în conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR), rezultatele vor fi publicate cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise. Numărul poate fi apelat gratuit în intervalul 20 – 23 iunie, între orele 8:00 – 16:00.

Sursa foto Pixabay