3 iulie 2022

A fost aprobată versiunea finală a noului program de cooperare Interreg NEXT România-Ucraina

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Partenerii din România şi Ucraina s-au întâlnit online, astăzi, 25 mai a.c., în cadrul Comitetului Comun de Programare, pentru a discuta draftul Programului Interreg NEXT România-Ucraina aferent perioadei 2021-2027, inclusiv alocările financiare pentru priorităţile programului.

Cele două delegaţii au aprobat documentul în forma propusă de Autoritatea de Management, urmând ca acesta să fie publicat pentru consultări timp de 10 zile, iar, în luna iunie se estimează că documentul final, asumat la nivel guvernamental de cele două ţări, va putea fi înaintat Comisiei Europene spre aprobare.

Principalele domenii care vor primi finanţare prin viitorul program vizează prevenirea riscurilor în cazul dezastrelor naturale, sănătatea, educaţia, cultura şi eco-turismul, precum şi managementul frontierelor. Contribuţia UE la program este de 51.207.000 de euro.

Atât reprezentanţii României, cât şi cei au Ucrainei au susţinut continuarea dezvoltării de proiecte de cooperare transfrontalieră, precum şi importanţa urgentării procesului de aprobare a Programului Interreg NEXT, pentru a beneficia în cel mai scurt timp de fondurile alocate dezvoltării zonelor aflate la graniţa celor două state.