20 septembrie 2021

A fost depistată o cantitate de 503 kilograme cocaină disimulată în 35 de baxuri de banane

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 26.07.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au fost sesizaţi de către ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti cu privire la faptul că, într-un depozit de pe raza judeţului Ilfov, a fost depistată o cantitate de 503 kilograme cocaină disimulată în 35 de baxuri de banane.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, respectiva cantitate de cocaină a ajuns pe teritoriul României, într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, de provenienţă Columbia, achiziţionat de pe raza unui stat al Uniunii Europene.

Valoarea de piaţă a drogurilor indisponibilizate este de aproximativ 25 de milioane de euro.

Prin ordonanţa Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, cu privire la săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 2 şi art. 3 din Legea 143/2000.

Activităţile au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti, al criminaliştilor din cadrul DGPMB – Serviciul Criminalistic şi al luptătorilor SIAS.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.