23 iulie 2021

A fost lansat proiectul de reabilitare a Grădinii de Vară „Farul”, din Mangalia, cu fonduri UE

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Municipiului Mangalia a organizat, recent, la sediul Clubului Nautic „Callatis”, evenimentul de lansare a proiectului de modernizare a Grădinii de Vară „Farul”, cu fonduri UE, nerambursabile.

Proiectul a fost depus la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, încă din anul 2018 şi are o valoare totală de aproximativ 5 milioane de euro.

Conform documentaţiei tehnice, obiectivul de investiţii include ample lucrări de reabilitare a spaţiului cultural, care va fi redat publicului pentru evenimente în aer liber. Intervenţiile vizează scena Grădinii de Vară, precum şi spaţiile destinate artiştilor, care vor fi reabilitate şi adaptate conform normelor în vigoare, cu grupuri sanitare şi spaţii de depozitare. Scaunele pentru spectatori vor fi înlocuite cu structuri din beton acoperite cu lemn, inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi, în timp ce gradenele vor fi acoperite cu o membrană arhitecturală suspendată, rezistentă la intemperii. Pe amplasamentul locaţiei, se vor crea spaţii pentru diverse ateliere cultural-educaţionale, vor fi amenajate spaţii verzi cu alei circulabile şi se va realiza un sistem de iluminat ambiental.

„După mai mulţi ani, în care Grădina de Vară „Farul” s-a aflat în patrimoniul altei instituţii devenind nefuncţională, am reuşit să atragem fonduri europene pentru a fi redată publicului pentru evenimente în aer liber. În cadrul aceluiaşi proiect, se vor reabilita principalele artere rutiere din zonă, respectiv Strada Rozelor, Ştefan cel Mare şi Bd. 1 Decembrie 1918. Va fi refăcută trama stradală, dar şi trotuarele, pentru fluidizarea circulaţiei rutiere şi pietonale”, a precizat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Alături de acest proiect, Primăria Mangalia a lansat, în cursul lunii februarie, un alt proiect european privind înfiinţarea unei baze sportive cu bazine de înot şi terenuri de sport multifuncţionale, destinată elevilor şi tinerilor sportivi ai oraşului.