24 ianuarie 2022

A fost predat noul sediu al Liceului de Arte „Gh. Tattarescu”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primarul Cristi Valentin Misăilă a semnat vineri, 31 decembrie 2021, protocolul de predare-primire prin care clădirea cu 12 săli de clasă de pe strada Dornei nr. 5 este dată în folosinţă Liceului de Arte „Gh. Tattarescu”, Focşani.

Noul sediu se compune din 2 corpuri de clădire cu suprafaţa utilă de 952.38 mp, respectiv 1009.92 mp, cu 12 săli de clasă, laboratoare, grupuri sanitare, o cancelarie, un cabinet medical şi birouri administrative.

„Sper că anul 2022 va fi un an plin de bucurii pentru dumneavoastră. Noi am urmărit lucrările şi felicit constructorul pentru calitatea acestora şi pentru implicare. Sper ca de pe data de 17 ianuarie, din Semestrul II elevii să înveţe în noul sediu”, a spus primarul Cristi Valentin Misăilă.

Pe lângă lucrările la clădirea Liceului de Arte „Gh. Tattarescu”, Primăria Municipiului Focşani a finanţat şi dotarea cu mobilier şcolar a noului sediu unde vor învăţa peste 650 de elevi.

Lucrările la această clădire au început în anul 1997 ocazie cu care a fost finalizat doar sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, lucrările la corpul de şcoală fiind sistate în 1998.

Procedurile administrative pentru finalizarea clădirii au fost reluate în 2018 când s-a obţinut şi o finanţare de 700.000 lei prin PNDL.

Contractul de execuţie al lucrărilor a fost semnat pe data de 17.12.2019, iar în primăvara anului 2020 au reînceput, efectiv, lucrările.

De remarcat este şi faptul că în vara anului 2020, şase profesori şi doi elevi de la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” din Focşani au realizat o mascotă a unităţii de învăţământ din mozaic, pe care au montat-o pe noul sediu al şcolii.

Lucrările la noul sediu al Liceului de Artă „Gh. Tattarescu” au costat aproximativ 4 milioane lei.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focşani