24 octombrie 2021

A început amenajarea Şcolii Regale destinată elevilor de la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Elevii din Sectorul 1 vor avea, începând cu anul şcolar 2021/2022, o şcoală nouă în zona Casa Presei Libere: „Şcoala Regală”. În imobilul administraţiei locale a Sectorului 1 situat pe Bd. Poligrafiei nr. 4 elevii de la Colegiul Naţional de Muzică George Enescu îşi vor desfăşura orele de studiu individual al instrumentelor. Astfel, cei aproximativ 650 de elevi ai acestui Colegiu vor aprofunda în clădirea Şcolii Regale studiul viorii, al harpei, al percuţiei, contrabasului, violoncelului etc.

Primăria Sectorului 1 a început, în această dimineaţă, amenajarea clădirii de pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 pentru ca tinerii muzicieni de la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu” să poată desfăşura în noul an şcolar orele de studiu al instrumentelor în cele mai bune condiţii.

„Colegiul Naţional de Muzică George Enescu este una dintre cele mai prestigioase unităţi de învăţământ de profil din ţară. Absolvenţii de aici sunt astăzi muzicieni de elită în cele mai renumite orchestre ale lumii. Clădirea actuală a Colegiului nu răspunde decât în mică măsură nevoii de pregătire a acestor tinere talente. Spaţiile de la Şcoala Regală sunt ideale pentru exersarea şi perfecţionarea elevilor la instrumentul pe care şi l-au ales spre studiu. Avem datoria, ca şi comunitate, să le oferim tuturor copiilor condiţiile pe care le merită”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În prezent, la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu” învaţă aproximativ 650 de elevi sub coordonarea a 280 de profesori, iar spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea presupune 4-5 schimburi/zi pentru studiu. Imobilul situat pe Bd. Poligrafiei nr. 4, cu o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp, se pretează a fi utilizat de unităţi de învăţământ în care studiul se poate face individual.

În data de 23 martie 2021, Consiliul Local Sector 1 a adoptat o hotărâre prin care se solicita acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bd. Poligrafiei nr. 4 de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local al Sectorului 1.

Potrivit acestei hotărâri, primarul Sectorului 1 a fost mandatat să preia imobilul în numele Consiliului Local, prin proces verbal de predare-primire încheiat cu Administraţia Domeniului Public. Totodată, acesta a fost mandatat să întreprindă toate demersurile necesare în vederea obţinerii avizelor pentru înfiinţarea unităţii de învăţământ „Şcoala Regală”.

La cererea consilierilor locali ai Sectorului 1, Consilul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa din 29 iunie 2021, cu 31 de voturi pentru, 10 împotrivă şi 7 abţineri, schimbarea destinaţiei imobilului din Bd. Poligrafiei nr. 4 din imobil destinat activităţilor specifice administraţiei publice locale în imobil pentru desfăşurare de activităţi şcolare.