28 septembrie 2021

A început festivalul Cinemascop

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Grădina de vară din Eforie Sud vă aşteaptă – a început festivalul Cinemascop

Grădinile de vară de pe litoral au fost mult timp locurile în care cultura s-a întâlnit cu aerul relaxat al vacanţelor la mare, chiar dacă, în prezent, puţine mai sunt funcţionale.

Festivalul Cinemascop din Eforie Sud este evenimentul care chiar în această perioadă aduce împreună publicul de toate vârstele la proiecţii de film, dar şi la alte activităţi educative şi culturale. Între 1-8 august 2021, Cinemascop vă aşteaptă începând cu ora 18:00, în grădina de vară din Eforie Sud.

În prima seară de festival, pe 1 august, spectatorii au urmărit filmul emoţionant „Grădina speranţei” (r. Niki Caro, Polonia, SUA, UK, 2017, 126 min.), oferit de către Institutul Polonez. Deja ajuns la a patra ediţie, Cinemascop este un eveniment mult aşteptat de către localnicii şi turiştii fideli din Eforie Sud, dar şi din alte oraşe şi staţiuni.

În serile ce urmează, de la ora 21:00, veţi putea vedea următoarele filme:

2.08 / „Astrid” (r. Pernille Fischer Christensen, Suedia, Danemarca, 2018, 123 min.) din partea Ambasadei Suediei

3.08 / „Tata mută munţii” (r. Daniel Sandu, România, 2021, 108 min)

4.08 / „Varză, cartofi şi alţi demoni” (r. Şerban Georgescu, România, 2016, 52 min) din partea Festivalului Pelicam

5.08 / „Antoinette, un iubit şi un măgar” (r. Caroline Vignal, Franţa, 2020, 95 min.) din partea Institutului Francez

6.08 / „Proprietarii” (r. Jiri Havelka, Cehia, 2019, 97 min.) din partea Centrului Ceh

7.08, 21:15 / „Tânăr, suplu şi… aproape arătos” (r. Alessandro Tamburini, Italia, 2018, 80 min.) din partea Institutului Italian de Cultură

8.08 / „Comoara” (r. Corneliu Porumboiu, România, 2015, 89 min.) din partea Institutului Cultural Român

Chiar dacă proiecţiile de film sunt elementul central al proiectului, acesta desfăşurându-se într-o grădină de vară, multe alte surprize îi aşteaptă pe vizitatori la Cinemascop. Spaţiul se deschide zilnic la ora 18:00, atunci când încep şi atelierele creative pentru copii, în cadrul cărora aceştia pot învăţa să deseneze şi să picteze distrându-se. Ateliere sunt asigurate de prietenii festivalului, brandul ceh Koh-I-Noor.

Între timp, ceilalţi participanţi pot experimenta realitatea virtuală în colţul special amenajat, sau citi o carte din biblioteca pop-up. Trei expoziţii vă aşteaptă – pe pereţii grădinii se regăsesc 50 de portrete ilustrate ale femeilor cehe şi românce care au schimbat lumea de-a lungul istoriei, reunite sub expoziţia „Eroinele”, realizată de Centrul Ceh Bucureşti, iar white cube-ul „E T A J on wheels”, care este deja o tradiţie a festivalului, prezintă în această perioadă doi artişti tineri români, Radu Panait („FATUM // I made this reality”, până pe 6 august, inclusiv) şi Benny Jackson („Râsu’ Plânsu'”, pe 7 şi 8 august, dar şi în perioada care urmează festivalului). Iar pentru ca programul să fie complet, pe 7 august, de la ora 20:15, veţi putea vedea un concert live, cu Acoustic Friends.

Cinemascop oferă şi relaxare celor care vizitează grădina, fiind un spaţiu primitor şi colorat unde vă puteţi petrece serile. Nu sunt de ignorat bomboanele M&M’s cadou oferite de către organizatori, sau de berea cehă Budweiser Budvar ce vă aşteaptă să o luaţi cu voi după ce se încheie filmul.

Participarea la festival este gratuită. Evenimentul se va desfăşura în conformitate cu regulile impuse de prevenirea răspândirii şi contaminării cu Covid-19. Capacitatea maximă admisă este de 250 de persoane, iar distanţa de 2 m trebuie păstrată pe tot parcursul vizitei.

Mai multe detalii despre festivalul Cinemascop, aici
https://www.facebook.com/events/502035307538957

Organizatori: Centrul Ceh Bucureşti, EUNIC Romania