28 noiembrie 2021

A început reabilitarea pavajului în Zona Peninsulară

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ca urmare a reglementării traficului auto, de astăzi au fost demarate lucrările de recondiţionare a pavajului deteriorat. Echipele Confort Urban intervin pe strada Revoluţiei din 22 Decembrie 1989.

Potrivit regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanţa, adoptat de Consiliul Local în luna august 2021, s-a acordat un termen astfel încât cei îndreptăţiţi să îşi procure permisele de acces de la SPIT în cazul rezidenţilor persoane fizice şi juridice, respectiv Serviciul Siguranţa Circulaţiei Urbane şi Parcări pentru celelalte categorii prevăzute în regulament. Până în prezent, au fost emise 553 de permise pentru toate categoriile prevăzute în regulament. În continuare, se pot depune cereri pentru eliberarea permiselor de acces.

Emiterea permisului de acces în zona peninsulară pentru persoane fizice şi persoane juridice rezidenţi se realizează de către Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa după depunerea cererilor împreună cu documentele necesare, prin următoarele modalităţi: online pe adresa office@spit.ro, prin poştă/curier, la sediile Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa.

Accesul în agenţiile fiscale se face pe baza prezentării Certificatului Verde care să ateste vaccinarea cu schema completă sau trecerea prin boală. De asemenea, este permis accesul persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR negativ pentru infecţia cu virusul SARS-Cov-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-Cov-2 nu mai vechi de 48 de ore.

Pentru eliberarea celorlalte categorii de permise, solicitanţii se pot adresa Direcţiei Generale Gestionare Servicii Publice, Direcţia Administrare Servicii Publice, Serviciul Siguranţa Circulaţiei Urbane şi Parcări din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa cu sediul în str. Ştefan Mihăileanu nr. 10, Constanţa, prin următoarele modalităţi: poştă/curier, online la adresa de mail permise.acceszp@primaria-constanta.ro

Formularele tipizate pentru diferitele tipuri de permise pot fi accesate utilizând http://www.primaria-constanta.ro/primarie/relatii-cu-publicul/acte-necesare-pentru-diferite-tipuri-de-solicitari. Informaţii suplimentare puteţi obţine la numărul de telefon 0241/488179.

Potrivit regulamentului, zona peninsulară este separată în două părţi:

a) Zone exclusiv pietonale (cu destinaţie pietonală cu excepţia desfăşurării unor evenimente sociale, culturale/sau sportive, a executării de lucrări de construire, amenajare şi modernizare, în situaţii de intervenţie pentru situaţii de urgenţă sau situaţii speciale)
– Faleza promenadă Cazino;
– Bulevardul Tomis (segmentul cuprins între strada Traian şi strada Vasile Alecsandri, segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri şi strada Sulmona şi segmentul cuprins între strada Sulmona şi Piaţa Ovidiu);
– Piaţa Ovidiu şi strada Vasile Canarache (segmentul cuprins între strada Petru Rareş şi Piaţa Ovidiu).

b) Zone ocazional carosabile (cu destinaţie preponderent pietonală şi ocazional carosabilă)
– strada 9 Mai;
– strada Arhiepiscopiei;
– strada C.A.Rosetti;
– strada Callatis;
– strada Căpitan Vasile Ţurcanu;
– strada Constantin Brâncoveanu;
– strada Crângului;
– strada Cristea Georgescu;
– strada Dianei;
– strada Dimitrie Cantemir;
– strada Doinei;
– strada Dr. Aristide Karatzali;
– strada Dr. Francisc Reiner;
– strada Ecaterina Varga (segmentul cuprins între Vasile Alecsandri şi strada Callatis);
– strada Grigore Tocilescu;
– strada Horia;
– strada Ion Theodorescu Valahu;
– strada Krikor H. Zambaccian;
– strada Maior Gheorghe Şonţu;
– strada Marcus Aurelius;
– strada Mircea cel Bătrân (segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri şi Piaţa Ovidiu);
– strada Nicolae Titulescu;
– strada Orient;
– strada Ovidiu;
– strada Petru Rareş;
– strada Poştei;
– strada Profesor Doctor Ion Cantacuzino;
– strada Remus Opreanu;
– strada Revoluţiei din 22 Decembrie;
– strada Sulmona;
– strada Traian (segmentul cuprins între strada Doinei şi Piaţa Ovidiu);
– strada Vasile Canarache (segmentul cuprins între strada Termele Romane şi strada Petru Rareş);
– stradela Vântului.

Intrarea şi ieşirea maşinilor în/din zona peninsulară se realizează doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces în care sunt amplasate indicatoare de semnalizare rutieră, respectiv puncte de intrare: strada Traian, la intersecţia cu strada Doinei, strada Remus Opreanu, la intersecţia cu strada Lebedei şi puncte de ieşire: strada Vasile Alecsandri, la intersecţia cu strada Mircea cel Bătrân, strada Arhiepiscopiei, la intersecţia cu bulevardul Regina Elisabeta. Viteza de deplasare a vehiculelor în zona peninsulară este de maxim 30 km/h.

Recomandăm conducătorilor auto să folosească următoarele rute alternative:

1. Pentru autovehiculele neautorizate care circulă pe bulevardul Tomis şi pătrund către bariera acces în zona peninsulară:
– stânga pe strada Vasile Alecsandri către strada Mircea cel Bătrân;
– dreapta pe strada Vasile Alecsandri către strada Termele Romane prin strada Traian (parcare Curtea de Apel).

2. Pentru autovehiculele care circulă dinspre portul Tomis (strada Lebedei) şi strada Remus Opreanu din bulevardul Regina Elisabeta spre bariera de acces în zona peninsulară pe strada Remus Opreanu:
– virare stânga şi întoarcere către bulevardul Regina Elisabeta prin strada Remus Opreanu.