22 octombrie 2021

A intrat în carantină comuna Şeica Mică

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În contextul instituirii măsurii carantinei în comuna Şeica Mică, începând cu data de 13 septembrie, ora 00,00, timp de două săptămâni, poliţiştii şi jandarmii sibieni vor fi mobilizaţi în misiuni specifice de verificare a măsurilor dispuse.

În această perioadă, pentru protecţia cetăţenilor, sunt realizate dispozitive eficiente care să prevină orice incident şi care să intervină în cazul nerespectării măsurilor instituite. Se va acţiona în sistem integrat atât la intrarea în/ ieşirea din zona carantinată, cât şi în interiorul acesteia pentru a ne asigura că cetăţenii respectă toate măsurile de protecţie sanitară.

În zona carantinată se instituie un filtru rutier la intersecţia DN 14B cu DJ 142J.

Conducătorii auto vor aborda următoarele rute ocolitoare:
– DN 14B Micăsasa – DJ 106B Mândra – DJ 107B – DN 14 Slimnic;
– DN 14B Micăsasa – DN 14 Copşa Mică.

Scopul desfăşurării acestor acţiuni este de a preveni şi a limita răspândirea infecţiei cu noul coronavirus.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere cu precizarea intervalului orar necesar desfăşurării activităţii.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, cetăţenii sunt obligaţi să prezinte, la cererea reprezentanţilor autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura, precum şi intervalul orar necesar desfăşurării activităţii.

Facem apel la cetăţeni să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică, pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur.

Mai multe detalii privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Şeica Mică pot fi obţinute accesând link-ul Instituţiei Prefectului – Judeţul Sibiu: https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/