25 septembrie 2022

A treia ediţie de tip „World Challenge Cup” de Gimnastică Ritmică 

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Federația Română de Gimnastică Ritmică organizează la Cluj Napoca, în luna august, a treia ediţie de tip World Challenge Cup” de Gimnastică Ritmică din România.

Evenimentul are loc în perioada 2628 august 2022 în incinta BT Arena, Cluj Napoca, unde vor fi prezente cele mai bune 200 de gimnaste din 32 de țări, de pe 4 continente.
Pentru gimnastele din întreaga lume, această ediție a World Challenge este extrem de importantă, fiind singura competiție de mare anvergură care se desfășoară înaintea Campionatelor Mondiale.
Astfel, Cluj Napoca devine locul de întâlnire a celor mai bune gimnaste din lume.
Anul 2022 este unul greu pentru lumea sportului. După doi ani de pandemie, în care antrenamentele și competițiile sau desfășurat cu dificultate, revenirea la normalitate este și mai mult îngreunată de contextul politic din Europa. Astfel, România a devenit cea mai mare gazdă a gimnasticii ritmice din Estul Europei.
Primele două ediții ale acestei cupe mondiale au fost de un real succes și am depus toate eforturile pentru ca ediția din acest an să fie una spectaculoasă. Sperăm ca publicul să fie alături de noi și să vină să susțină gimnastele noastre.” Irina Deleanu, Președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică.
Rhythmic Gymnastics World Challenge Cup se va desfăşura pe parcursul a trei zile şi va fi transmis în direct pe TVR. Competiția este formată din două probe distincte: proba individuală și proba de ansamblu. Vineri și sâmbătă au loc calificările, când gimnastele vor lupta pentru obținerea unei medalii la individual compus si calificarea în finale, iar duminica cele mai bune 8 gimnaste/ansambluri de la fiecare obiect vor crea un spectacol
de grație și eleganță prin evoluțiile lor, pentru obținerea ultimelor medalii puse în joc.
Probele incluse în concurs
la individual sunt: cerc, minge, măciuci și panglica, iar în proba de ansamblu: 5 cercuri și 3 panglici + 2 mingi.

Biletele au fost puse în vânzare pentru iubitorii gimnasticii ritmice în format electronic pe entertix.ro și în rețeaua fizică Entertix. De asemenea, pe perioada evenimentului, biletele vor putea fi achiziționate și de la intrarea în
incinta BT Arena. Prețurile abonamentelor pentru adulți sunt cuprinse între 160220 RON, iar cele pentru copii între 80110 RON.
Pot fi achiziționate și bilete de zi, având prețuri cuprinse între 60 și 90 ron pentru adulți și 3045 pentru copii. Pensionarii și copiii cu vârsta sub 5 ani au acces gratuit.