25 mai 2022

Academia de Poliție: Patru funcții de decan au fost eliminate

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, reorganizarea Academiei de Poliţie ‘Alexandru Ioan Cuza’, urmând să fie reduse mai multe funcţii de conducere, printre care şi 4 funcţii de decan, a anunţat, joi, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„Reorganizarea Academiei de Poliţie ‘Alexandru Ioan Cuza’ reprezintă un pilon fundamental al procesului de reformă al MAI. Am aprobat astăzi în şedinţa de guvern proiectul de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Poliţie ‘Alexandru Ioan Cuza’ din cadrul MAI. (…) În contextul acumulării în ultimii ani a unor probleme legate de funcţionarea Academiei de Poliţie, îndeosebi din perspectiva corpului profesoral şi al eficienţei pregătirii corpului poliţienesc, am decis reorganizarea Academiei de Poliţie, pornind de la câteva aspecte fundamentale.

(…) Un prim element al reorganizării vizează formarea iniţială a ofiţerilor pentru structurile MAI şi ceilalţi beneficiari din cadrul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională prin intermediul studiilor de licenţă în cadrul a două facultăţi, Facultatea de Poliţie şi Facultatea de Pompieri. Facultatea de Poliţie va fi produsul reorganizării anterioarelor facultăţi de Poliţie, de Jandarmi, Poliţie de Frontieră şi cea de Ştiinţe Juridice şi Administrative. În urma adoptării hotărârii de guvern de reorganizare se reduc, practic, o serie de funcţii de conducere, de exemplu, 4 funcţii de decan”, a declarat Lucian Bode într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Reorganizarea Academiei de Poliţie „A.I. Cuza” presupune şi desfiinţarea celor 2 şcoli doctorale şi a facultăţii de arhivistică.