1 iulie 2022

Academia de Studii Economice din Bucureşti îşi reconfirmă, pentru al treilea an consecutiv, locul I în România

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Academia de Studii Economice din Bucureşti îşi reconfirmă, pentru al treilea an consecutiv, locul I în România, conform prestigiosului Times Higher Education World University Rankings, ediţia 2022, şi este prima universitate din ţară care intră în top 600 în lume într-un ranking universitar de notorietate.

Academia de Studii Economice din Bucureşti, liderul învăţământului economic şi de administraţie publică din România, este cotată pentru a treia oară consecutiv drept cea mai bună universitate din România, conform ediţiei 2022 a prestigiosului clasament Times Higher Education World University Rankings, apărută în data de 2 septembrie a.c.

Academia de Studii Economice din Bucureşti este prima şi, deocamdată, singura universitate din România cotată în primele 600 din lume.

ASE îşi continuă, astfel, parcursul ascendent în rankingul academic Times Higher Education World University Rankings 2022 (THE WUR), performanţă care onorează comunitatea sa academică, cu atât mai mult având în vedere contextul epidemic în care s-a desfăşurat activitatea în anul 2020-2021.

Realizat de revista britanică Times Higher Education (THE) începând cu 2004, prestigiosul ranking se concentrează pe excelenţa cercetării la scară globală, evaluând universităţile sub aspectul urmăririi a 13 indicatori de performanţă, grupaţi în patru domenii: activitatea de predare, activitatea de cercetare, transferul de cunoştinţe către mediul socioeconomic şi perspectiva internaţională.

Times Higher Education World University Rankings 2022 reuneşte 1662 de universităţi din 99 de ţări, clasamentul fiind deschis de prestigioasele University of Oxford, California Institute of Technology, Harvard University, Stanford University şi University of Cambridge. Dată publicităţii la 2 septembrie a.c., ediţia 2022 poate fi consultată la https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2022/world-ranking