3 decembrie 2021

Academia Română şi Universitatea Politehnica din Bucureşti lansează un centru naţional dedicat mediului de afaceri

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti (UPB) – prin Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor (FAIMA) – în parteneriat cu Institutul de Prognoză Economică (IPE) al Academiei Române, au inaugurat marţi, 23 ianuarie a.c., Centrul Naţional de Diplomaţie Economică, Negociere şi Antreprenoriat (CNDENA).

Prin această iniţiativă, partenerii îşi propun să creeze o platformă de cooperare în domeniile comerţului internaţional, diplomaţiei economice şi mediului de afaceri.

Centrul Naţional de Diplomaţie Economică, Negociere şi Antreprenoriat va veni în sprijinul antreprenorilor, mediului de afaceri şi exportatorilor prin proiecte, aplicaţii, studii de cercetare aplicate şi platforme de comunicare care să îi ajute pe aceştia să îşi extindă activităţile pe pieţele competitive globale. De asemenea, centrul va ajuta mediul de afaceri atât prin programe de formare dedicate resurselor umane cât şi prin dezvoltarea de proiecte cu aplicabilitate şi impact pozitiv în societate.

Proiectul face parte dintr-un set mai amplu de iniţiative al Universităţii Politehnica din Bucureşti prin care este urmărită dezvoltarea mediului antreprenorial şi de afaceri din România, ca soluţie pentru dezvoltarea economică pe termen lung.

Cu ocazia evenimentului, Mihnea Costoiu, rectorul UPB, a declarat: „La fel de important ca faptul că vrem să implicăm centrul în dezvoltarea de proiecte şi în facilitarea interacţiunilor din mediul de afaceri este faptul că dorim să construim o platformă de reprezentare. Credem că putem oferi mediului de afaceri un nucleu prin care să dezvoltăm, să propunem şi să implementăm politici care să faciliteze dezvoltarea economiei de piaţă şi a mediului antreprenorial naţional. Zona de reprezentare a antreprenorilor în domeniul dezvoltării de politici nu este suficient de bine dezvoltată în prezent şi sunt convins că în acest aspect putem avea un impact deosebit de pozitiv şi vizibil”.

În cadrul evenimentului de lansare au fost prezenţi atât reprezentanţi ai UPB şi Academiei Române, cât şi reprezentanţi ai ambasadelor de pe teritoriul României, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, ai mediului academic dar şi ai mediului privat.

Despre Institutul de Prognoză Economică din cadrul Academiei Române

Institutul de Prognoză Economică face parte din Institutul Naţional de Cercetări Economice din cadrul Academiei Române. Încă de la înfiinţare, activitatea Institutului s-a materializat într-un un volum important de studii şi cercetări economice, de la materiale cu caracter teoretic şi pur academic pană la studii privind strategiile de dezvoltare pe diferite orizonturi de timp, de multe ori cruciale pentru procesul decizional economic din Romania. De exemplu, modele şi proiecte elaborate in cadrul Institutului au servit ca elemente pentru fundamentarea din punct de vedere ştiinţific a Programului Naţional de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeană (1998), Strategiei naţionale de dezvoltare durabilă a Romaniei (1999), Strategiei de restructurare industrială (1998) şi Strategiei de dezvoltare pe termen mediu a Romaniei (2000). Colectivul de cercetare din institut a fost, de asemenea, implicat în în elaborarea de studii pentru procesele de pre-aderare şi aderare la Uniunea Europeană, oferind consultanţă organismelor specializate ale Guvernului. Participă la realizarea de prognoze pe termen lung pentru Romania, la elaborarea de modele econometrice şi ECCO-economice in cadrul Programului pentru realizarea Stategiei Dezvoltării Durabile Orizont 2025.

Despre UPB

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti este cea mai mare şi cea mai veche universitate tehnică din ţară şi printre cele mai prestigioase universităţi din România. Tradiţia instituţiei noastre, dezvoltat în aproape 200 de ani prin efortul de institutori cel mai important naţiunii şi a generaţiilor de studenţi, nu este singurul motiv
convingător. Astăzi, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, trece printr-un proces continuu de modernizare, fiind implicat într-un dialog permanent cu marile universităţi din Europa şi peste tot în lume.

Relaţii publice UPB

E-Mail: relatii.publice@upb.ro